Yerseke als echte handelsstad?

Het mooie dorpje en misschien ooit nog wel eens de flinke stad Yerseke breid zich langzaam uit. Dit merken we allemaal, om bijvoorbeeld maar te kijken naar de 'nieuwbouw': het deel van Yerseke waar de nieuwe huizen gebouwd worden. Wij als yesenaeren breiden steeds verder uit en nemen een steeds groter land van Zeeland in bezit.

Industrieterrein Yerseke

Ondernemers zitten klem in Reimerswaal: 'Grond in Yerseke en ...

Zo wordt het industrieterrein ook steeds voller gebouwd en worden er ook grotere stukken land gebruikt om op te bouwen. Denk aan de nieuwe en uitbreidende bedrijven als G&B, FishXL, Florall Hoveniers en ga zo maar door. 

Dit betekend natuurlijk dat het goed gaat met de economie/handel van Yerseke. We breiden niet uit van de armoede. Zo komen er ook steeds meer mensen uit andere dorpen of steden in Yerseke werken, want de uitbereiding van de bedrijven trekt natuurlijk ook mensen aan.  Zo willen er veel mensen graag in de vis werken, waar het o zo mooie Yerseke natuurlijk om bekend staat. 

Denk bijvoorbeeld aan werken in de kreeften, in de mosselen of andere soorten vis bij de visboeren of bij grote hoveniersbedrijven in Yerseke. Verder zijn er ook vele andere bedrijven in bijvoorbeeld afzetpalen, fietsen, horeca artikelen etc.

Kortom voldoende werkgelegenheid in Yerseke en het gaat dus goed met de economie van het dorpje. 

Populaire posts